Home Interior, Architecture, Decorating, Modern Ideas


Light Stage House by Future Studio

1 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio

Japanese architects of the future studio practice completed the light stage house project, a two-story private dwelling in Hiroshima, Japan. Since its adjacent structure blocks all of the sunlight coming from the south side, this structure is built to maximize its limited solar path. Featuring curves and edgeless surfaces it creates a receptacle for natural illumination for the spaces within. Its cylindrical shape and the slate-colored finish express an industrial character; square shaped windows of many sizes randomly mark the surface, concealing the layout and proportions of the house within. The two stories each have different ceiling heights, it elevates the living space to the upper level, making sure there’s maximum daylight coming through the semicircular roof terrace, and this roof terrace is the primary vessel for daylight. The design of this house is heavily tied to its solar position, the interior atmosphere shifts throughout the day as well as when the seasons change.

2 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio
3 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio
4 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio
5 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio
6 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio
7 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio
8 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio
9 light stage house by future studio Light Stage House by Future Studio

Ki20BfS75Fs?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Cutting Board by Progressive International

1 cutting board by progressive international Cutting Board by Progressive International

This genius Cutting Board by Progressive International features a clever and functional design worthy of the MoMA Store (and yes, it is available there). The Collapsible Bin and Board is the perfect solution for your frustration when chopping away, no more food prep scraps getting in the way of your edible food! The board features non-skid feet to keep it in place, and a detachable scrap bin.

2 cutting board by progressive international Cutting Board by Progressive International
3 cutting board by progressive international Cutting Board by Progressive International
4 cutting board by progressive international Cutting Board by Progressive International
5 cutting board by progressive international Cutting Board by Progressive International

Make order at Amazon

Price: $24.99

Tca3S9WoTrw?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Wooden Bench by Nico Yektai

1 wooden bench by nico yektai Wooden Bench by Nico Yektai

Bench #5 is a compact bench that can slip into a hallway with ease. The composition is quite unusual as a result of my asymmetrical approach to composition. Bench #5 is presented in Sapele that has been treated with Potassium Dichromate. The result is a dark color that is rich and deep which is identical to the color that can be achieved naturally with years of patina. The white cast concrete is chosen to be in stark contrast to the Sapele. The resulting bench is a sculpture that has endless variation within it.

2 wooden bench by nico yektai Wooden Bench by Nico Yektai
3 wooden bench by nico yektai Wooden Bench by Nico Yektai

KaA-C8aPav8?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Dune Road Residence by Stelle Architects

Posted: 16 Jan 2012 12:51 AM PST

1 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects

Dune House project – it’s a two story contemporary home is located in Bridgehampton, New York, USA.

2 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
3 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
4 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
5 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
6 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
7 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
8 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
9 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
10 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
11 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects
12 dune road residence by stelle architects Dune Road Residence by Stelle Architects

Dune Road Residence by Stelle Architects:
This low-key two-story house is sited on a classic ocean front site. The original house, slated for demolition, was built into the dune before current coastal construction standards requiring a much higher elevation. The goal was to keep the existing scale and dynamics of the site and design a residence that reflected the footprint and spirit of the original home.
Materials for the new house include Alaskan cedar shingle panels interspersed with glass sections. The home has three levels: one for the owners, one for their guests, and one for living and dining. A simple glass and shingle pavilion overlooks a negative edge pool while a path from the garage leads through a natural seaside landscape along the pool and up to the house.
Solar control is achieved though the use of overhangs in the southern exposures. Extra thick walls allow for superior insulation, and a geothermal system is employed for cooling.

1mI6lccIMvQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Dalian Museum Competition Design Concept

1 dalian museum competition design concept Dalian Museum Competition Design Concept

The planning museum is envisioned to be a new civic sculpture for the city located at the heart of the main the governmental district. The sculptural nature of the building ties to the existing network of sculptural elements and parks placed throughout the city. The building becomes a technological bloom as the massing opens towards the main parks to the west. The form of the building takes inspiration from the nautical influences and seeks to become a symbol of technological progress and green evolution. The building uses a photocatalytic nano-coating of Titanium Dioxide on the outer zinc rain screen to neutralize air pollution and remove dirt. The cleansing reaction is maintained 24 hours a day by using UV lights on the façade at night which are powered by PV cells. The lighting scheme will be symbolic of a blooming flower- the main golden glow facing west towards the government buildings and the CBD. The inner aluminum façade layer uses a polymer coating that increases insulation values by 10-20 percent, and provides marine and fungal resistance. These nano-coatings are really nothing more than simple paints and will provide dramatic performance with minimal cost. The use of the self-cleaning nano-coating on the façade will keep the skin clean of all dirt and organic stains for years without any maintenance. The building also minimizes east west facades and pulls all entries away from the northern winds to maximize passive solar ideas. The government hopes the project will inspire green ideas and further sustainable design in the city.

2 dalian museum competition design concept Dalian Museum Competition Design Concept
3 dalian museum competition design concept Dalian Museum Competition Design Concept
4 dalian museum competition design concept Dalian Museum Competition Design Concept
5 dalian museum competition design concept Dalian Museum Competition Design Concept
6 dalian museum competition design concept Dalian Museum Competition Design Concept

EXLYgbf5-qc?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s