Billboard house




‘billboard house’ by apostrophy’s at the baan iae suan fair in bangkok, thailand
all images courtesy apostrophy’s
multi-disciplinary design team apostrophy’s has sent us images of ‘billboard house’, a residential prototype
that combines the concept of outdoor media with housing. the project, which recently showed at the ‘baan iae
suan’ fair in bankok, thailand, explores ways to diminish the visual pollution of billboards in the city
while considering the progression of capitalism today.
noting the rising cost of outdoor media rent, the aim of the project is to share the benefit among three users:
‘the client’ who would like to use the advertising functions of a billboard; ‘the owner dweller’ who gains
an extra income from the advertising rent; and ‘the billboard agency’ who coordinates between ‘the client’
and ‘the owner dweller’, earning a commission from advertisement. the system allows for the lease of outdoor
media to be paid in installments while providing a housing setup that can respond and change with
the owner’s life style.
view of billboard facade
taking up a slim rectangular volume, the multi-storey design sits on a trailer base which serves as a
transportable foundation. one side of its facade holds a trivision billboard while the other is composed of
a thai-style iron panels which can be moved to create different patterns. given the limited space, the aim of
the interior is to utilize all surfaces efficiently: functional units (pantry, kitchen unit, home theater, bathroom)
are arranged linearly along one wall to maximize on living space while storage is accommodated under
furniture, such as the bed platform. to expand the sense of space, a large void connects the levels together
to open up vertically. solar cells are installed on the roof as the main source of energy while hydroponic plants
on the handrails provide a source of food.
thai-style iron facade
facade detail
(left) void space
(right) staircase
(left) kitchen, dining and living
(right) storage under stairs
view from living space
view of terrace from upper level
hydroponic plants and terrace by entrance
(left) washroom
(right) staircase
bedroom
workspace
rendering
within city
scheme
exploded axonometric
floor plan / level +1
floor plan / level +2
floor plan / level +3
elevation
elevation – billboard
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s